Kategoria
*****
Region
Cypr / Pafos
Opis oferty:
Firmowany przez prestiżową sieć Louis Hotels, od lat cieszy się niezmienną popularnością wśród międzynarodowej Klienteli. Po generalnym remoncie w latach 2012/13 nabrał jeszcze większego szyku i elegancji. Nowoczesny styl, doskonała obsługa i znakomite położenie gwarantują udane wakacje z klasą. Hotel leży przy piaszczystej plaży, w centrum pełnej życia i rozrywek turystycznej dzielnicy Limassol. Znakomite recenzje Gości zbiera wyśmienita kuchnia - urozmaicona, na bazie wyselekcjonowanych produktów, z daniami międzynarodowymi i lokalnymi przysmakami.
POŁOŻENIE:
w dzielnicy hotelowej, ok. 5 km od centrum miejscowości LIMASSOL, przy drodze lokalnej, w pobliżu sklepów, barów i restauracji, ok. 6 km od ruin starożytnego Amathus, ok. 9 km od parku wodnego Fasouri Watermania; ok. 60 km od portu lotniczego w Pafos, ok. 70 km od portu lotniczego w Larnace; przystanek autobusowy obok hotelu (ok. 1,5 EUR/bilet jednorazowy do centrum Limassol, ok. 5 EUR/bilet całodniowy na połączenia w okolicy Limassol).
PLAŻA:
publiczna, piaszczysta, wąska, szary piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu; na wydzielonym odcinku plaży bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za depozytem.
HOTEL:
pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, wybudowany w 1972 r., generalnie wyremontowany w 2012/13 r., 204 pokoje, 6 pięter, 3 windy, przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Dionysos - główna, na parterze z tarasem zewnętrznym, dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne; restauracja Thalassaki - zewnętrzna z widokiem na plażę (czynna w sezonie letnim), dania w formie bufetu: z grila, pizza, desery; w obu restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; restauracja Akakiko - a la carte, na parterze z tarasem zewnętrznym, kuchnia japońska, dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie; restauracja Cos'Altro - a la carte, na parterze z tarasem zewnętrznym, kuchnia włoska, dostępne foteliki dla dzieci; w restauracjach: Dionysos, Akakiko i Cos'Altro podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie); Aphrodite Bar - w lobby, Ocean Blue Bar - przy basenie (czynny w sezonie letnim), kantor, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 200 osób, taras z widokiem na basen, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu, parking; za opłatą: całodobowy room-service, punkt internetowy, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia rowerów i samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.
POKÓJ:
superior:
2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², nowoczesny, wygodny, klimatyzowany (w sezonie letnim) lub ogrzewany (w sezonie zimowym), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, kapcie i szlafroki), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: mini-bar (płatny wg konsumpcji), sejf (ok. 3,5 EUR/dzień), internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.;
junior suite:
2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 39 m², nowoczesny i wygodny, część sypialniana i dzienna oddzielone lekką ścianką z przesuwnymi drzwiami; wyposażenie jak w pokoju superior; junior suite za dopłatą; dostępny w sezonie letnim.
SPORT I ROZRYWKA:
basen, kształt laguny, słodka woda, 523 m², gł. 1,4 m, jacuzzi, brodzik dla dzieci, słodka woda, 40 m², gł. 0,4 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; basen kryty, podgrzewany (listopad-kwiecień), prostokątny kształt, słodka woda, 76 m², gł. 1,6 m; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie dodatkowo płatne: 1 EUR/20 min)), miniklub (4-12 lat) czynny: czerwiec-październik; zajęcia sportowe: aerobic i gimnastyka w wodzie, muzyka na żywo; The Royal Spa: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, siłownia; za opłatą: różne rodzaje masaży, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, zabiegi z użyciem produktów pochodzących z Morza Martwego; sporty wodne na plaży (płatne, oferta zewnętrzna).
ALL INCLUSIVE (za dopłatą):
śniadanie (7.00-10.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Dionysos, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji Dionysos lub w Thalassaki (w sezonie letnim); późne śniadanie (10.00-12.00) w Ocean Blue Bar (w sezonie letnim) oraz przekąski (15.00-18.00) w Ocean Blue Bar (w sezonie letnim) i w restauracji Dionysos (w sezonie zimowym); raz w tygodniu kolacja a la carte (wybór z ustalonego menu) w restauracji Akakiko (poniedziałek-czwartek) i Cos'Altro (wtorek-niedziela); kawa, herbata, goraca czekolada w Ocean Blue Bar (10.00-18.00) oraz w Aphrodite Bar (8.00-24.00); zimne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w Ocean Blue Bar (10.00-18.00) oraz w Aphrodite Bar (10.00-24.00).
KONTAKT:
0035/725508800, www.theroyalapollonia.com